DESCOBREIX EL TERRITORI A TRAVÉS

DELS SEUS RIUS…

Descobreix, fent ruta al teu ritme, com els rius han configurat el seu entorn, així com la història i la cultura de Catalunya. Recorre els rius catalans i els seus paisatges d’una manera sostenible i saludable, gaudint de la natura i l’entorn fluvial, la bona gastronomia, els bons vins i l’hospitalitat de la seva gent, tant als pobles com a les ciutats. Dels Pirineus a la Mediterrània, fes el recorregut de l’aigua des de la fragilitat efímera del cristall de neu fins a la immensitat del mar.

Els rius són vida!

 

Projecte INTERREG-POCTEFA
“TTFS-Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”

La iniciativa de VIA DE RIU neix en el marc del projecte TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible.
El projecte Interreg – POCTEFA “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre” té com a objectius:

 

Teixir una xarxa de rutes fluvials pels rius Têt, Ter, Fluvià i Segre potenciant la biodiversitat, la descoberta dels paisatges fluvials i l’ecoturisme actiu

Valorar el patrimoni natural i cultural vinculat als quatre rius mitjançant enfocaments de desenvolupament sostenible

Sensibilitzar sobre el valor dels rius promovent la protecció dels seus valors naturals, paisatgístics i culturals per a l’ús i gaudi de la població local i els visitants

Consolidar un nou producte ecoturístic transfronterer al voltant del turisme fluvial integrant 4 rutes complementàries i desenvolupant un programa conjunt de màrqueting i comunicació sota el nom de VIA DE RIU

Condicionar infraestructures verdes i blaves millorant la qualitat ecològica, i la biodiversitat i els espais per a l’acollida dels visitants

El projecte Interreg-Poctefa és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. El projecte TTFS ha estat seleccionat per al cofinançament amb fons FEDER en la convocatòria del 2017.

El projecte TTFS té un pressupost global per als cinc socis de 2.266.856,39 euros per al període 2018-2020, dels quals s’ha subvencionat un 65% del total.

Cada riu proposa una ruta per l’entorn fluvial per fer a peu o en bicicleta, de diferent longitud o abast. Consulteu l’apartat de cada riu per conèixer el detall de les rutes proposades.

DESCARREGABLES

Els valors naturals del riu. El bosc de ribera

Els rius i els seus boscos són espais de gran riquesa natural i biològica, però també una important font de recursos per a les persones. En aquest vídeo es presenten alguns dels usos i impactes que tenen les activitats humanes sobre els rius, així com la importància de la flora i la fauna pròpia dels boscos de ribera.

Presentació del POCTEFA – TTFS al fórum ENS